Connect with us

Lokalne

Kurti pohvalio etnički suživot u opštini Dragašu

Objavljeno

-

Premijer Republike Kosova Albin Kurti, u pratnji ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Liburna Aliua, posjetio je u subotu opštinu Dragaš.

Kurti je tokom boravka u Dragašu pohvalio etnički suživot u opštini Dragaš.

Novinari su premijera pitali za optužbe koje su iz Beograda stigle na njegov račun, nakon što je na jučerašnjoj sjednici kosovske skupštine imenovao Srbe, koji su kako tvrdi, odgovoreni za nasilje tokom protesta na sjeveru Kosova.

„Na plenarnoj sjednici Skupštine Republike, naveo sam imena petoro uhapšenih, a naši organi bezbjednosti su identifikovali još 28, koji su učestvovali u organizaciji, orkestriranju, a ponekad i aktivno u nasilnim napadima protiv NATO vojnika, protiv kosovskih policajaca i protiv vas novinara, kao što ste možda videli. Dakle, to je pravna država, to su procesi pravde koji će sve dokazati. Ali u video snimcima, na slikama su svi videli. Ne živimo u 19. veku, da ne znate šta se dešava u drugoj državi. U realnom vremenu je praćeno brutalno nasilje ekstremističkih elemenata koje i režira i plaća zvanični Beograd“, naglasio je Kurti.

Premijer Kosova govorio je i o Srpskoj listi.

„Kada je Srpska lista 5. novembra prošle godine napustila institucije, napravila je kardinalnu grešku. Onda su napravili drugu grešku što su bojkotovali izbore, pa pozvali druge da bojkotuju izbore, a za ove uzastopne greške koje su rezultat pogrešnih namjera treba da plate oni, a ne naša Republika“, dodao je premijer.

(RTKLive)