Connect with us

Kosovo

Kurti nudi podršku mladima iz nevećinskih zajednica

Objavljeno

-

U organizaciji kabineta premijera Aljbina Kurtija, posredstvom Kancelarije za pitanja zajednica održana je konferencija za promovisanje multietničkog zapošljavanja u institucijama, prenosi RTK.

Prisutni su bili premijer Aljbin Kurti, zamjenica premijera za pitanja manjina i ljudska prava Emilija Redžepi, savjetnik premijera za pitanja zajednica Elizabet Ketrin Goving i zamjenica šefa misije norveške ambasade Dženi Stenberg.

Kurti je u svom uvodnom izlaganju izrazio zadovoljstvo na ovoj konferenciji koja, kako je rekao, odražava bogatu raznolikost i budućnost institucija. Istovremeno, premijer je zahvalio Ambasadi Norveške na Kosovu na velikoj podršci koju je dala Kancelariji za pitanja zajednica u okviru kabineta premijera, za program pripravnika ove i prethodnih godina.

“Angažovanjem 100 mladih pripravnika, sa prioritetom mladih iz nevećinskih zajednica, zajedno smo omogućili stažiranje za mlade iz svih zajednica“, naglasio je premijer Kurti, koji je takođe izrazio radoznalost da čuje od stažista o njihovim iskustvima sa stažiranja u nadi da su naučili stvari koje im mogu poslužiti za njihovu buduću profesionalnu karijeru.

Stažisti programa u okviru Kabineta premijera, ispričali su svoj put i priliku da budu deo ove kancelarije, a zahvalili su premijeru na prostoru koji im je dat da postanu deo institucija zemlje.

„Uveravam vas da ćete imati moju podršku za uspešan početak vaše profesionalne karijere u našim institucijama. Jer ove institucije ne pripadaju vladi već su vaše i vi ste kod kuće u ovim institucijama i ne pripadate samo posebnoj zajednici već pripadate profesiji koju ćete vredno i nesmetano obavljati na svom radnom mestu“, rekao je Kurti.