Connect with us

Kosovo

Kurti: Napade na centre za registraciju podstakla Srbija

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da su napade na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu akcije koje je podstakla Srbija.

Kurti je u objavi na Fejsbuku napisao da preliminarne istrage pokazuju da spožar u zgradi Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije slučajan.

Pozvao je građane, posebno one sjeverno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i sarađuju sa kosovskim institucijama.

“Preliminarne istrage pokazuju da požar u zgradi Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije se dogodio slučajno, već namjerno. U Zvečanu su takođe bačene dvije ručne bombe, takođe u zgradi Centra za registraciju vozila, ali na sreću nisu eksplodirale. Pojedinci ili grupe kojima vladavina prava i javni red ugrožavaju kriminalne aktivnosti napadaju našu državu i remete mir. Njih jasno ohrabruje i podržava Srbija tačnije tamošnji autokratski režim. Nažalost, u očima međunarodne zajednice, Srbija koristi građane Kosova da izazove ozbiljan međunarodni sukob, a takvi požari i zločini koje počine neće se tolerisati. Kosovska policija je profesionalna institucija koju svi moraju poštovati. Pozivam građane, posebno na sjeveru Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da ostanu mirni i sarađuju sa institucijama Kosova”, napisao je Kurti na Fesbuku.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply