Connect with us

Kosovo

Kosovski zvaničnici zarađuju mjesečno i više od 4.000 evra

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti ima mjesečnu platu u iznosu od 1.305 evra, a predsjednik Skupštine Kosova 3.095 evra, pokazuju podaci objavljeni u registru za prijavu imovine Agencije za borbu protiv korupcije.

Direktor Centralne banke Kosova Fehmi Mehmeti i direktor Fonda penzijske štednje imaju mjesečnu platu veću od 4.000 evra, prenosi Ekonomija onlajn.

Godišnji prihod direktora Centralne banke Kosova Fehmi Mehmetija iznosi oko 52.500 evra, što znači da je iznos njegove zarade na mesečnom novou oko 4.300 evra. Na ovoj funkciji Mehmeti je od 2018. godine.

Podaci pokazuju i da je plata Mehmetija gotovo ista kao i plata generalnog direktora Fonda penzijske štednje Ardiana Zalija.

U registru za prijavu imovine koji je objavila Agencija za borbu protiv korupcije, Zali je naveo da njegov godišnji prihod od Fonda penzijske štednje koji podrazumeva plate i dnevnice dostiže brojku od skoro 50.000 evra što znači da je njegova mesečna plata oko 4.000 evra. Kako se navodi, Zali je godinama najplaćeniji čovjek na Kosovu a njegovi mjesečni prihodi su dostizali i 5.000 evra, na šta je reagovao parlamentarni Odbor za budžet i finansije posle čega su mu smanjeni prihodi.

Od ostalih kosovskih zvaničnika, samo predsjednik Skupštine Kosova ima platu približno kao Mehmeti i Zalija.

Šef parlamenta Gljauk Konjufca prijavio je mjesečnu zaradu u iznosu od 3.095 evra.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply