Connect with us

Kosovo

Kašnjenje pri izradi pasoša, MUP Kosova moli građane za razumevanje

Objavljeno

-

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je građane da se zbog situacije u Ukrajini suočava sa nedostatkom materijala za izradu ličnih dokumenata i da do kašnjenja dolazi uglavnom pri izradi pasoša, prenosi Reporteri.

Raspoloživim količinama, kako se navodi, upravlja se sa povećanom pažnjom, a prioritet imaju zdravstveni radnici, studenti, dijaspora i članovi reprezentacija.

„Kosovo se trenutno suočava sa nedostatkom sirovina za izradu dokumenata zbog ruske invazije na Ukrajinu, ali isti problem imaju sve zemlje koje su u istoj liniji snabdevaja osnovnim materijalom za izradu dokumenta“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaju da ministarstvo ulaže sve napore da reši novonastalu situaciju a građane moli za razumevanje.

„Želimo da uverimo sve građane Kosova da ulažemo maksimalne napore da obezbedimo potreban materijal i na taj način omogućimo izradu i isporuku ličnih dokumenata u rokovima i bez odlaganja, stoga molimo za razumevanje građana o nastaloj situaciji“, poručili su iz ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će obavestiti javnost čim bude nabavilo dovoljne količine osnovnog materijala za izradu ličnih dokumenata.

(Reporteri, Kosovo online)