Connect with us

Kosovo

Inspektor rada uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

Objavljeno

-

Kosovska policija je saopštila da je uhapsila inspektora rada, nakon što su nadležni istražitelji Regionalne jedinice za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Prištini, uz konsultacije sa Osnovnim tužilaštvom u Prištini (Odeljenje za teška krivična dela), nakon više istražnih akcija, operativnim i taktičkim, uspjeli da osiguraju informacije i dokaze za osumnjičenog inicijala AH (inspektor rada u ministarstvu) za zloupotrebu službene dužnosti.

„Sumnja se da je navedeno lice izašlo na lice mjesta, odnosno na u privrednom društvu, na čijem radnom mjestu je povrijeđena radnica ovog preduzeća zadobila teške tjelesne povrede. Inspektor rada AH iako je za to bilo poznato policijskim istražiteljima da je radnik povrijeđen na radnom mjestu, za šta postoje dokazi video-zapisa i eventualni svjedok, i pored ovih činjenica sastavlja “Službeni izvještaj” za uviđaj nesreće, ne iznosi činjenično/stvarno stanje u ovom izvještaju, ali je naglasio da je oštećeni povrijeđen u svojoj kući, čime je učinio uslugu vlasniku kompanije”, navodi se u policijskom izvještaju.

U vezi sa slučajem, prema obavještenju, iz relevantnih dokaza izvedenih tokom istražnih radnji, shvatilo se da žrtva uopšte nije imala ugovor o radu, već je ugovor o radu za žrtvu obrađen u PAK-u jedan dan nakon porvrede na radu.

„Na osnovu ovih radnji sumnja se da je navedeni osumnjičeni inicijala (AH) počinio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ prema Krivičnom zakoniku RKS.

Stoga je, u konsultaciji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, dana 26. 06.2023. godine, pomenuti osumnjičeni inicijala doveden u policiju, saslušan je u svojstvu osumnjičenog u prisustvu branioca i uz rješenje o zadržavanje od strane pritvorskog tužioca, određeno mu je zadržavanje do 48 sati”, navodi se dalje u saopštenju.

(RTK)