Connect with us

Kosovo

Haradinaj: Prekršena odluka Ustavnog, obratićemo se Vrhovnom sudu

Objavljeno

-

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradijaj izjavio je da je Izborni panel za žalbe i predstavke flagrantno prekršio odluku Ustavnog suda i da će se ta stranka žaliti Vrhovnom sudu, prenosi TV Kljan Kosova.

“Uprkos opredeljenju Alijanse da poštuje proces vertifikacije kandidata, danas sam zabrinut zbog zbog odluke IPŽP u slučaju dr Šemsedina Drešaja“, rekao je Haradinaj.

Naglasio je da je tri godine od presude dr Drešaju isteklo zaključno sa 16.01.2021. godine, a da je krajnji rok za podnešenje izborne liste bio 18.01.2021, kao i to da je CIK odlučio da su tri godine određene datumom verifikacije izborne liste.

„Uprkos odluke Ustavnog suda i CIK-a da je rok od tri godine vezan za verifikaciju, IPŽP je flagrantno prekršio obe odluke i pravo kandidovanja. Savez će se obratiti Vrhovnom sudu u slučaju dr. Drešaja, uvereni smo da će nepravedna odluka biti odbačena”, rekao je Haradinaj.

Istakao je da tendecija selektivnog pristupa, čak i kada se poštuju institucije, kao što je danas postupila ABK i zamenila trojicu kandidata „otkriva orkestrirano nanošenje štete demokratiji i vladavini zakona“.

(Klan Kosova, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply