Connect with us

Kosovo

Hapšenje zbog prodaje falsifikovanih srednjoškolskih diploma

Objavljeno

-

Policija u Prizrenu saopštila je da je uhapsila osobu osumnjičenu za proizvodnju i prodaju falsifikovanih diploma.

Prema saopštenju, Sektor regionalnih istraga u Prizrenu dobio je informaciju da su se u periodu januar – mart 2021. godine mnogi građani Kosova prijavili za radne vize u raznim zemljama EU, sa diplomama za koje se sumnja da su falsifikovane.

Policija je saopštila da su istražitelji nakon dobijenih informacija počeli da ispituju validnost ovih diploma koje je izdala srednja škola u opštini Prizren.

„Nakon provere validnosti, regionalni istražitelji su otkrili da su sve diplome falsifikovane. Po ovlašćenju tužioca, istražitelji su započeli prikupljanje dokaza za krivično delo – falsifikovanje isprava. Takođe, razgovarano je sa raznim osobama kao i brojnim svedocima“, kaže se u saopštenju.

Po nalogu tužioca, policija je izvršila raciju u Mališevu, u turističkoj agenciji gde su pronađene i oduzete diplome istog formata, koje su izdate u ime školske ustanove „SHML iz Prizrena“.

„Istražitelji su pronašli dokaze da su ove diplome proizvedene i dodeljene u zamjenu za određene sume novca. U vezi sa ovim slučajem, policija je zadržala osumnjičenog H.M., starog 60 godina, a po nalogu tužioca obavljen je razgovor u prisustvu branioca i određeno mu je zadržavanje od 48 sati“, kaže se u saopštenju.

(Kallxo, Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply