Connect with us

Region

Goranci dobili Nacionalni savjet u Srbiji, predsjednik Amir Kajkuš

Objavljeno

-

Goranska zajednica danas je dobila svoj prvi Nacionalni savjet u Republici Srbiji.

Na elektorskoj skupštini, održanoj u Skupštini Srbije, 27 elektora izabralo je petnaestočlani Nacionalni savjet Goranaca (NSG).

Elektori su glasali za listu dr Amir Kajkuš, koja je dobila 26 glasova i jedan listić je bio nevažeći.

“Čestitam svim Gorancima osnivanje prvog Nacionalnog savjeta Goranaca (NSG), jer prvi put imamo instituciju preko koje možemo iznositi svoje stavove”, rekao je danas FoNetu novoizabrani prvi predsjednik Nacionalnog savjeta Goranaca Amir Kajkuš.

On je poručio da Goranci imaju šta da ponude na svim poljima, od obrazovanja, zdravstva, kulture do sporta i svih drugih segmenata društvenog razvoja.

“Očekuje nas posao i projekti. Neka se svi Goranci uključe idejama, pa da postanemo konkurentni na svim poljima. Da ne zaboravimo jedni druge, i da nas drugi ne zaborave. Ova pobjeda je, nadam se, samo početak novih pobeda koje ćemo ostvariti s Gorancima širom svijeta“, rekao je Kajkuš.

Čestitke su uputile brojne istaknute ličnosti, među kojima i Džemil Redžepi, poznati operski pjevač iz Radeše koji živi u Milanu.

“Poštovani rođaci, prijatelji, poznanici i svi ostali Gorani u Beogradu, u Srbiji, na Kosovu i u svijetu, koristim priliku da vam čestitam sazivanje Nacionalnog savjeta. Jako mi je drago što ste došli do ovog čina da pokažete da i mi postojimo“, poručio je Redžepi putem Fejzbuka.