Connect with us

Svijet

Erdogan: U eksploziji u Istanbulu poginulo šest, a povrijeđene 53 osobe

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan saopćio je da je u eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo najmanje šest, a da su povrijeđene 53 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio novinarima na aerodromu “Ataturk“ pred odlazak na službeni put u Indoneziju radi učešća na samitu lidera zemalja G20.

Erdogan je tom prilikom je odao počast poginulim i poželio brz oporavak povrijeđenim u eksploziji koja se danas u popodnevnim satima dogodila u ulici Istiklal, jednoj od najprometnijih u Istanbulu.

“Bilo bi pogrešno reći sa sigurnošću da se radi o terorizmu, ali prve informacije dobivene od guvernera ukazuju da se ovdje osjeća smrad terorizma“, rekao je Erdogan.

On je također kazao da prva zapažanja s terena ukazuju na to da je jedna žena imala ulogu u ovoj eksploziji te je poručio da će svi odgovorni za ovaj podli napad biti identificirani i procesuirani.

Erdogan je također poručio da nisu i da nikada neće uspjeti napori onih koji terorizmom žele preuzeti Turkiye i turski narod.

(Agencija Anadolija)