Connect with us

Kosovo

Dragaš: Učenici od 1. do 5. razreda u nastavi na bosanskom jeziku dobili besplatne udžbenike

Objavljeno

-

Poslanica Skupštine Kosova i predsjednica SDU Duda Balje predala je direktorima škola udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda u nastavi na bosanskom jeziku u opštini Dragaš.

Prilikom dodijele knjiga, Balje je istakla da je donacija koju je dobila od izdavačkih kuća “Dukagjini” i “Albas”, došla na svoju posljednju adresu, u opštini Dragaš, gdje su učenici u nastavi na bosanskom jeziku od 1. do 5. razreda danas snabdeveni udžbenicima.

Balje je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli prilikom podijele i preuzimanja udžbenika u svim sredinama.

Pored Dragaša, Balje je danas podijelila udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda u nastavi na bosanskom jeziku i u opštinama Peć, Istok i Dečane.
U petak 15. septembra knjige su podijeljene učencima u opštini Prizren.

U izjavi za radio Goru, Balje je kazala da ostaje još da besplatni udžbenici budu podijeljeni u Mitrovici i drugim mjestima gdje ima manji broj učenika na bosanskom jeziku.

Besplatni udžbenici za učenike od 1. do 5. razreda koji pohađaju školu na bosanskom jeziku u svim sredinama na Kosovu, donacija su koju je Duda Balje dobila od izdavačke kuće “Dukagjini”, sa kojom je Balje vodila intenzivne razgovore i od koje je tražila pomoć oko udžbenika za učenike na bosanskom jeziku.

Memorandum o donaciji udžbenika potpisan je u srijedu, 13. septembra, između predsjednice SDU Dude Balje i Erze Mati, predstavnice izdavačke kuće “Dukagjini”.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply