Connect with us

Lokalne

Dragaš: Poziv građanima da se vakcinišu i poštuju mjere protiv korona virusa

Objavljeno

-

Danas je održan redovan sastanak Štaba za vanredne situacije u Opštini Dragaš, na kojem je razmatrana aktuelna situacija nastala nakon povećanja broja oboljelih od koronavirusa na Kosovu, kao i u opštini Dragaš.

Govoreći o akuelnoj situaciji gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je u uvodnom izlaganju obavijestio članove kriznog štaba o aktuelnoj situaciji nastaloj nakon konstantnog povećavanja broja zaraženih na Kosovu, kao i povećanju broja zaraženih u opštini Dragaš.
On je između ostalog naglasio, da je do sada prema zvaničnoj statistici od početka epidemije do sada 590 građana opštine Dragaš bilo inficirano korona virusom, te da je od toga 45 njih izgubilo život, kao i da je trenuto 153 aktivna slučaja.

Što se tiče vakcinacije gradonačelnik Šabani je istakao da je do sada 8140 građana naše opštine primilo vakcinu.
On je sa sastanka uputio apel građanima da se prijave za vakcinaciju te da poštuju sve mjere i preporuke koje su izdate od strane Vlade Kosova.

Direktor Direktorijata zdravstva Behar Brenoli detaljno je upoznao članove kriznog štaba o situaciji kao i o mjerama i preporukama koje se sprovode u zdravstvenim institucijama na nivou Opštine Dragaš, kako bi na najbolji način pomogli građanima.
On je naglasio da trenutno u Glavnom centru porodične medicine u Dragašu, egzistiraju dva punkta za vakcinaciju, ali se obzirom na najave od strane Ministarstva zdravstva o povećanju broja zaposlenih, očekuje povećanje broja zaposlenih u zdravstvenim institucijama u Dragašu, kao i otvaranju većeg broja punktova, kako bi se u što kraćem roku vakcinisao što veći broj građana.

Komandir policija u Dragašu, Šaćir Uka je naglasio da je neophodno veće angažovanje inspekcija zajedno sa policijom kako bi se sprovele sve preporuke koje se tiču poštivanje epidemioloških mjera. On je naglasio da je na snazi policijski čas, te da je u protekla 24 časa policija izrekla 13 kazne zbog ne poštivanja epidemioloških mjera od strane Vlade Kosova, te pozvao građane na poštivanje svih mjera koje su donete od strane vlade Kosova.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima islamske zajednice oko poštivanja svih mjera i preporuka, kao i o problemima s kojima se suočavaju imami ove opštine. Upućen je sa sastanka apel građanima da prijavljuju slučajeve smrti onih koji su preminuli od virusa, jer imami (hodže) dolaze u teškoj situaciji, pa često gasule bez znanja i osobe koje su preminule od korona virusa.

(Gorapress.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply