Connect with us

Kosovo

DOJAVE O BOMBAMA KP preduzima sve neophodne mjere, poziva građane da ne stvaraju paniku

Objavljeno

-

Policija Kosova je u ranim jutarnjim časovima od osoblja pojedinih škola dobila informaciju o pretnjama bombama u pojedinim školama, koje se nalaze uglavnom u sredinama naseljenim Srbima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Policije Kosova je saopšteno da su na osnovu dosadašnjih informacija, ove pretnje upućivane u različitim regionima u pojedinim školskim objektima na oko 30 lokacija, a pretnje su stizane putem e-mailova i telefona.

“Pozivajući se na dobijene informacije, Policija Kosova je odmah preduzela sve neophodne mere i policijske radnje u cilju rešavanja i istrage ovih slučajeva, angažujući relevantne policijske jedinice, uključujući i jedinice za tretman eksploziva i jedinicu”, navodi se u saopštenju.

Policija Kosova je, takođe, preduzela konkretne akcije evakuacijom lica na adekvatnu bezbednosnu udaljenost, “nastavljajući svoju posvećenost održavanju ustavnog poretka, obezbeđivanju bezbednosti na nacionalnom nivou i obezbeđivanju bezbednosti svim građanima bez razlike”.

Iz Policije Kosova navode da je do ove faze uspela da tretira i verifikuje neke od školskih objekata za koje se pokazalo da su lažne pretnje.

“Pozivamo građane da ne stvaraju paniku, jer je Policija Kosova prisutna i angažovana na tretiranju, istrazi i obezbeđenju na svim lokacijama širom zemlje”, dodaje se.

(Agencija Anadolija)