Connect with us

Kosovo

Đakovica: U srednjoj školi postavljeno sramno obavještenje putem kojeg se zabranjuje ulaz sa hidžabom

Objavljeno

-

U srednjoj tehničkoj “Nexhmedin Nixha” u Đakovici postavljeno je sramno obavještenje putem kojeg se zabranjuje ulaz sa hidžabom.

Ovaj diskirimintarski čin izazvao je brojne reakcije građana preko socijalnih mreža.

Pored građana, ovaj čin su osudili i bošnjački političari i politčki subjekti.

Poslanica Duda Balje pitala je direktoricu Florentinu Gjergjaj, na osnovu kog Ustava ili zakona je postavila simbole zabrane.

“Direktorka Srednje Tehničke škole “Nexhmedin Nixha” u Đakovici, gđa. Florentino Gjergjaj, na osnovu kog ste Ustava ili zakona postavili simbole zabrane?!!!
Slažem se sa nekim od njih, ali sa simbolom devojke sa maramom i poređenje simbola na ovaj način je skandalozno i ​​uvreda za svakog građanina i našu Republiku, ne isključujući verska uverenja.
Čekamo objašnjenje ovog dela od gradonačelnika Đakovice, g. Ardiana Djini!
Upoređivanje oružja sa kojim se ubija, i devojkom sa maramom, za mene je ubijanje prava njene vere!”, napisala je Balje na Faejzbuku:

Osudu je uputila i Naša inicijativa, nazvavši ovaj čin diskrimanotrskim.

“Diskriminatorski čin u Đakovici. Na jednoj obrazovnoj ustanovi u Đakovici stavljeno je sramno obavještenje putem kojeg se zabranjuje ulaz sa HIDŽABOM‼ Apelujemo na sve nadležne institucije da ispitaju ovakav neobjašnjivi čin u demokratskom i europskom Kosovu‼ Naša inicijativa – PROTIV DISKRIMINACIJE!”, navedeno je u objavi Naše inicijative na Fejzbuku.