Connect with us

Izbori 2021

Daka: Uprkos izazovima izbori će se održati u skladu sa važećim zakonima

Objavljeno

-

Centralna izborna komisija, Izborno vijeće za žalbe, državni tužilac, Sudsko vijeće Kosova, Nezavisna komisija za medije i nevladine organizacije održale su konferenciju za medije povodom održavanja vanrednih izbora.

“Održavanje izbora je jedan od najvećih i najsloženijih poslova. CIK snosi glavni teret održavanja izbora. Cilj nam je da se izbori održe u skladu sa zakonom. Uz mnoge izazove, CIK se svim silama trudi da ove izbore učini što boljim”, izjavila je Daka.

Ona je navela da je uspješno organizovanje izbora nemoguće bez međuinstitucionalne podrške i saradnje.

“Već smo utvrdili tradiciju da se u svakom izbornom procesu okupljamo kako bismo govorili jednim glasom i sa jedinom svrhom – da bismo služili zaštiti i promociji osnovnih prava i sloboda naših građana. Nema sumnje da ovo utiče na povećanje poverenja građana u izborni proces. Naše institucije godinama potpisuju Memorandum o saradnji za međuinstitucionalnu saradnju, koji je dao rezultate u prošlim izbornim procesima.Kao šef CIK-a, ponosna sam na činjenicu da je Kosovo kao nova država uspelo da organizuje slobodne i demokratske izbore”, naglasila je Daka.

(Enomia online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply