Connect with us

Region

Crna Gora: Na Ahiret preselio lider Bošnjačke stranke Rafet Husović

Objavljeno

-

Doskorašnji predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović, na Ahiret preselio je u 57. godini, potvrđeno je “Vijestima” iz te stranke.

Bio je član Stranke demokratske akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko – muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka Stranka.

Vijest o njegovoj smrti objavio je na Twitter profilu reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

Bio je u dva mandata potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj, kao i ministar bez portfelja.

Rođen je 2. aprila 1964. godine u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno – matematičkom fakultetu u Prištini. Bio je oženjen i otac četvoro djece.

“Bio je čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo. Do posljednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, napretka cjelokupnog društva i građanske Crne Gore”, naveli su iz Bošnjačke stranke.

Dženaza Rafetu Husoviću bit će klanjana u Rožajama. O datumu dženaze i drugim detaljima, javnost će biti blagovremeno obaviještena, navedeno je u saopćenju iz Bošnjačke stranke Crne Gore.

(Sandzacke.rs)