Connect with us

Kosovo

CIK prihvatila zahtjev Osmani za zamjenu zastupnika Srpske liste koji su podnijeli ostavke

Objavljeno

-

Centralna izborna komisija (CIK) prihvatila je zahtjev predsjednice Kosova Vjose Osmani za preporuku kandidata za zamjenu zastupnika Srpske liste, nakon odluke da istupe iz kosovskih institucija, potvrdio je portparol CIK Valjmir Eljezi, prenosi Reporteri.

Eljezi je rekao da je takav zahtjev komisiji uputila predsjednica Osmani, a da će CIK pripremiti tu preporuku, u skladu sa zakonskim rokom od pet dana.

“Mogu da potvrdim da je Centralna izborna komisija prihvatila zahtjev predsjednika Republike Kosovo da preporuči imena narednih poslanika koji će popuniti upražnjena mjesta u Skupštini Republike Kosovo. Oslanjajući se na zakon o opštim izborima, Centralna izborna komisija će pripremiti preporuku u zakonskom roku od pet radnih dana od momenta prijema zahtjeva”, kaže Eljezi.

Zastupnici Srpske liste juče su zvanično podnijeli ostavke u Skupštini, a kako prenosi Kljan Kosova, predsjednica Vjosa Osmani danas se sastala sa predsjednikom CIK Krešnikom Radonićijem.

Savjetnik predsjednice Kosova Bekim Kupina je potvrdio da je Osmani zatražila od CIK da zamjeni zadtupnike Srpske liste koji su podnijeli ostavke.

“Kabinet predsjednika prihvatio je zahtjev predsednika Skupštine Kosova Gljauka Konjufce, da smijeni zastupnike Srpske liste u ostavci. Nakon prihvatanja zahtjeva, predsjednik se obratio CIK da prihvati preporuke imena za smijenu poslanika u ostavci”, rekao je Kupina.

(Reporteri, Kosovo online)