Connect with us

Kosovo

Bisljimi sa Lajčakom: Kosovo ostaje posvećeno principijelnom dijalogu

Objavljeno

-

Prvi potpredsednik Vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Republike Kosovo, Besnik Bisljimi, održao je bilateralne sastanke u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog između Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, na sastanku sa evropskim emisarom za dijalog Miroslavom Lajčakom razgovaralo se o daljem putu u procesu dijaloga.

„Ne bismo smeli da dozvolimo bilo kakvo namerno ometanje razgovora o potpunoj normalizaciji kroz akcije koje imaju za cilj eskalacije na terenu. Kosovo ostaje posvećeno principijelnom dijalogu, jer smo zainteresovani za izgradnju dobrih odnosa sa svim našim susedima“, navodi se u saopštenju.

Bisljimi je naglasio da je Kosovo zainteresovano da nastavi sa redovnim sastancima u Briselu o elementima sveobuhvatne normalizacije usredsređene na međusobno priznanje u centru.

On je dodao da je sa Lajčakom razgovarao i o opcijama za uspešnu preregistraciju vozila na RKS tablice.

Ranije danas, specijalni predstavnik EU za dijalog Kosovo i Srbija, Miroslav Lajčak, u objavi na svom Tviter nalogu naveo je da je sa Bisljimijem razgovarao o trenutnoj situaciji krize u odnosima Kosova i Srbije.

Hitno moramo da pronađemo rešenje da obezbedimo bezbednost i stabilnost na terenu. Bilo kakva eskalacija ili nasilje je neprihvatljivo”, napisao je Lajčak na Tviteru.

(RTKlive, RTK2)