Connect with us

Dijaspora

Zbog pandemije HDR ove godine ne održava godišnji sastanak

Objavljeno

-

Humanitarno društvo Restelica (HDR), najveće udruženje ovog tipa sa područja Gore u dijspori, ove godine neće održati godišnji sastanak. Razlog ne održavanja sastanka je pandemija i trenutne antikovid mjere koje su na snazi u Švicarskoj, gdje je sjedište Humanitarnog društva Restelica. Godišnji sastanak HDR-a održava se početkom marta svake godine. Posljednji 9. po redu održan je početkom marta 2020. godine.

HDR je uputio pismo svim članovima udruženja koje vam prenosimo u cijlosti:

Humanitarno Društvo Restelica HDR
Godišnji sastanak 2021. godine

Poštovani članovi udruženja, Esselamu Alejkum

2020. godina je bila obilježena pandemijom prouzrokovanom koronavirusom. Od 16. marta 2020. godine suočavamo se sa dodatnim izazovima, kako obezbjediti usluge našim članovima i HDR korisnicima. Brojni zadaci i također brojni projekti su zaustavljeni ili su morali biti suspendovani. Posljedica toga jeste da je humanitarno društvo HDR svoje lične i infrastrukturne godišnje ciljeve samo djelomično postiglo.

Sa druge strane, godišnje uplate u području Zekata, Sadake i Vitra na zadovoljavajućem su nivou.

Finansijska investicija, već primljeni doprinosi, kao i Portfolio usluge, za 2021. godinu, iako je pandemija, ipak zadovoljvaju naše potrebe.

Broj novozaraženih u zadnjim sedmicama i dalje opada. Epidemiološka situacija, s obzirom na novonastale nove varijante virusa je i dalje krhka. Savezno vijeće (Bern) je na zasjedanju održanom 17. februara 2021. godine analiziralo situaciju. Oni preporučuju jedno pažljivo, postepeno otvaranje, kako bi u društvenom tako i ekonomskom zivotu dali više prostora. U isto vrijeme postoji mogućnost od sprječavanja trećeg vala oboljenja. Od prvog marta bi trebale ponovo početi sa radom trgovine, muzeji kao i vanjske površine sa sportskim sadržajima i sadržajima zabavnog karaktera. Na otvorenom prostoru bi trebalo biti moguće okupljanje maksimalno do 15 osoba.

Zbog trenutne situacije godišnji sastanak ove godine se neće odrzati. Članovi odbora HDR su zajedno donijeli ovu odluku.

Aktivnosti, finansije i ciljevi su u priloženoj prezentaciji objašnjeni. Ako imate dodatnih pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem telefona ili emaila.

Srdačno hvala za Vaše vrijedno članstvo. Želimo Vama i Vašim najbližima puno zdravlja.

Uz mahsus Selam, članovi odbora, Humanitarno Društvo Restelica (HDR)

Humanitarno Društvo Restelica (HDR) registrovano je u Švicarskoj, a centralno sjedište HDR-a je u Zürichu (Cirih). Udruženje ima filijalu u Restelici, a od 2017. godine registrovano je i na Kosovu. Ima članove iz Švicarske, Francuske, Italije, Austrije, sa Kosova i drugih zemalja. Moto HDR-a je “OD NAS ZA NAS”. Tokom svojih devet godina, HDR aktivno učestvuje i djeluje kroz svoje projekte na poboljašnju života mještana Restelice i Gore.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply