Connect with us

Region

Zločin kakav Crna Gora ne pamti: 11 mrtvih u pucnjavi na Cetinju

Objavljeno

-

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je u petak 12. avgusta deset osoba na Cetinju, nakon čega je ubijen.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su iz Kliničkog centra dobili informaciju da su još dvije osobe podlegle povredama.

Ubijeno je i dvoje djece, a među šestoro hospitalizovanih – dvoje na Cetinju i četvoro u KCCG-u – je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. “On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, naveo je Brđanin.

Premijer Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su obišli KCCG, su razgovarali sa direktoricom Liljanom Radulović, a potom otišli i na Cetinje.

Radulović je kazala medijima da su u tu ustanovu primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Abazović je najavio da će na nivou države biti proglašen trodnevna žalost, koju je večeras proglasila Prijestonica Cetinje na svojoj teritoriji.

(Vijesti.me)