Foto: gorapress.net

Snjijeg praćen snažnim vjetrom koji je od sinoć počeo da pada na području opštine Dragaš, na kratko je zatvorio većinu lokalnih puteva, a saobraćaj se u jednom periodu odvijao veoma teško i na regionalnim putnim pravcima.

Visina snježnpog pokrivača na području opštine Dragaš kreće se od 40 pa sve do 70 centimetara, a na pojedinim mjestima ima snježnih nanosa koji iznose i više od jednog metara.

Prema rječima zamjenika gradonačelnika iz manjinske zajednice Šerifa Age, do 12 časova većina lokalnih puteva je bila očišćena, i uspostavljen je saobraćaj prema svim naseljima u Opštini Dragaš, dok su regionalni putni pravci oko osam časova bili prohodni za saobraćaj.

“Želim da naglasim da uprkos tome što su kamioni kompanije stigli do svih sela, i dalje je kretanje prema pojedinim putnim pravcima koji se nalaze na većoj nadmorskoj visini veoma otežano i kretanje luksusznim automobilima je prema nekim pravcima i dalje nemoguće”, istakao je Šerif Aga i nastavio:

“Firma “Drini Kompani” koja ima tender za održavanje regionalnih i lokalnih puteva na području opštine Dragaš  na vrijeme je izašla na teren, ali zbog velikog snjega i potrebe da se prema nekim selima hitno očisti put, kako bi se obavila dženaza bili smo prinuđeni da angažujemo i mehanizaciju Direktorijata za hitne intervencije i na taj način izađemo u sustret našim građanima. Takođe je zbog jakog vjetra bilo i kratkih prekida struje ali je sada situacija stabilna, istakao je za gorapress zamjenik gradonačelnika ispred manjinske zajednice”, Šerif Aga.

Izvor: gorapress.net