U četvrtak 29. novembra u kulturnom centru u Šapcu održana je promocija knjige “Deset dana za odmor”, autora Hajriza Harija Šemsidinija.

O knjizi su, osim autora govorili poznati srpski književnik i dobitnik Herbertove nagrade, Milijan Despotović, koji je recezent knjige, Mićo Jelić Grnović profesor književnosti, slikar, pjesnik i publicista. Ispred kulturnog centra govorila je Branka Todorović.

“Deset dana za odmor” je sociološko-ljubavni roman koji na savremen način dotiče emotivno život intelektualke Tamare koja posle studija, dobrog zaposlenja i urbanog života ima unutrašnju potrebu da u prostoru žive prirode napravi predah i tu se otvara sasvim novo biće u njoj.

Knjiga je izašla iz štampe u septembru ove godine. Ovo je bila prva promocija. Autor knjige narednu promociju planira održati u Tršiću, a u planu su i promocije u Dragašu i Prizrenu.

Hajriz Hari Šemsidini, rođen je u Dragašu 15. oktobra 1981. godine. Osnovno obrazovanje zavrsio je u Rapči, srednje obrazovanje započeo je u Dragašu a završio u Šapcu. Piše prozu, objavljivao je kratke priče u novinama “Svitak” (Požega). Roman “Deset dana za odmor” njegov je prvenac.