Connect with us

Lokalne

U Dragašu održana svečana akademija povodom 28. novembra, Dana albanske zastave

Objavljeno

-

Povodom 28. novembra – Dana albanske zastave, danas je u sali Skupštine opštine Dragaš održana Svečana akademija na kojoj su učestvovali članovi porodica palih boraca, predstavnici OVL OVK i predstavnici lokalnih političkih, prosvetnih, vjerskih i bezbednosnih institucija, kao i predstavnici turske jedinice LMT KFOR-a.

Gradonačelnik opštine Dragaš se zahvalio svim prisutnima na učešću na ovoj Akademiji. On je rekao da je 28. novembar datum od velikog historijskog značaja za sve Albance, jer obilježava tri velika događaja: Dan nezavisnosti Albanije, rođendan legendarnog komandanta Adema Jašarija i nastanak OVK.

“U ovoj Akademiji ne možemo proći a da ne pomenemo Ismaila Qemalija, Isu Boletinija, Adema Jašarija i historijskog predsjednika Kosova, dr. Ibrahima Rugovu”, kazao je Dželadini.

Predsjednik Dželadini je dodao da će požrtvovanost i nesebičnost svih onih koji su žrtvovali sve za stvaranje moderne albanske države, poslužiti kao putokaz za sve nas, da radimo bez prestanka na razvoju naših zemalja, izgradnji slobodnih i demokratskih društava.

Nakon Svečane akademije, odata je počast kod statue legendarnog komandanta Adema Jašarija, mezarjima šehida u Dragašu i Bućju, kao i spomen-ploči sehida Huseina Kutlua, pripadnika turskog Kfora koji je poginuo od mine 1999.

Program aktivnosti u čast 28. novembra zaključen je svečanim programom u sali SŠ „Ruždi Beriša“, gdje su nastupili KUD „BRESANA“ i poznati pjevači iz naše opštine.

“Vječna slava palim za slobodu i nezavisnost!
Slava legendarnom komandantu Ademu Jašariju!
Slava životu i radu historijskog predsjednika Ibrahima Rugove!”, poručili su predstavnici Opštine i organizatori akademije.