Connect with us

Kosovo

Svečlja: Dojave o bombama lažne, ostajemo posvećeni obezbjeđivanju bezbjednosti

Objavljeno

-

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je kosovska policija jučer izvršila pretragu u 72 škole zbog dojava o postavljenim bombama i da su sve dojave bile lažne, prenosi Kosovo online.

Pretraga je izvršena u ​​opštinama Kamenica, Lipljan, Zvečan, Gračanica, Srbica, Prizren, Priština, Klina, Vitina, Orahovac, Sjeverna Mitrovica, Ranilug, Dragaš, Štrpce, Parteš, Kosovo Polje, Vučitrn, Gnjilan, Zubin Potok, Istok i na prištinskom aerodromu “Adem Jašari”, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

“Relevantne jedinice kosovske policije odmah su izašle na lokacije, i sprovele detaljnu kontrolu i pretragu. Situacija je posebno zabrinjavajuća kada su u pitanju obrazovne ustanove, ali na sreću ni na jednoj lokaciji nije bilo eksplozivne naprave. Kontrole na aerodromu su već završene i nije bilo eksplozivnih naprava, rad je nastavljen istim intenzitetom”, napisao je Svečlja.

Istovremeno, on je poručio građanima da nema razloga za paniku.

“Želim da uvjerim sve građane da nema razloga za paniku i brigu. Ostajemo posvećeni u punom kapacitetu da kroz sve naše mehanizme obezbjedimo bezbjednost za sve građane bez ikakve razlike na cijeloj teritoriji Republike Kosovo”, napisao je on.