Connect with us

Lokalne

Svečano otvoren novi put do farme porodice Balje

Objavljeno

-

U ponedjeljak, 21. avgusta, održana je ceremonija otvaranja novog puta, projekta koji sprovodi Opština Dragaš u saradnji sa predstavnicima institucija Republike Turske na Kosovu.

Put je u pravcu Restelice iz pravca Kruševa, na lijevoj je strani, uzbrdicom vodi do farme porodice Balje.

Novi put nedaleko od Kruševa prema Restelici

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik opštine Dragaš, Bexhet Xheladini, zamjenik ministra odbrane Adnan Redžeplar, konzul Generalnog konzulata Republike Turske u Prizrenu, Celal Dogan, komandant turskog kontingenta u okviru Misije NATO-a na Kosovu (KFOR), Recai Yilmaz i komandant LMT – jedinice u Dragash, Hikmet Şevke, lokalni farmeri i građani.

U svom uvodnom govoru gradonačelnik Dželadini je rekao da je otvaranje ovog puta od velikog značaja za nevećinsku zajednicu sa ove strane i da će pozitivno uticati na razvoj poljoprivrede, stočarstva i turizma. On je dodao da su ovi radovi koje obavlja turski Kfor rezultat odlične saradnje i prijateljstva opštine sa celim lancem komandovanja turskog KFOR-a i diplomatskim dijelom Republike Turske koji djeluje u Republici Kosovo.

Generalni konzul Republike Turske, Celal Dogan i komandant turskog kontingenta KFOR-a, Recai Yilmaz čestitali su otvaranje ovog puta.