Connect with us

Lokalne

Skupština opštine Dragaš održala svečanu sjednicu u čast Epopeje OVK

Objavljeno

-

Skupština opštine Dragaš održala je danas svečanu sjednicu u čast Epa Oslobodilačke vojske Kosova.

Na otvaranju ove sjednice, predsjednik Skupštine, Uran Halimi, rekao je da “danas obilježavamo 25. godišnjicu događaja koji je pokazao svijetu šta jedan narod može učiniti za svoju slobodu”, dodajući da nikada ne smijemo prestati raditi za dobrobit ove zemlje.

Gradonačelnik Dželadini je u svom govoru rekao da su „Adem Jašari i njegova porodica otvorili eru koja je dovela do trijumfa, da pokažu demokratskom svijetu da, kada je sloboda i nezavisnost države Kosovo u pitanju, nema cijene ni snage da se može zaustaviti.”

“Sve što danas mogu da kažem pred vama ovdje je premalo spram ovog događaja. Zato želim da zaključim da je domovina iznad svega i večna, a Adem Jašari i njegova porodica su sama domovina. Sačuvajmo i gradimo domovinu koju su nam naši mučenici zaveštali! Slava legendarnom komandantu Ademu Jašariju i njegovoj porodici! Slava svima koji su pali za slobodu! Slava Oslobodilačkoj vojsci Kosova! Bože blagoslovi Kosovo!”, reči su gradonačelnika Dželadinija upućene prisutnima.

Nakon svečane sjednice, odata je počast ispred statue legendarnog komandanta Adema Jašarija, kao i mezarju šehida u Dragašu i Bućju.

Potom je gradonačelnik Dželadini, zajedno sa predsjedavajućim Skupštine, članovima skupštine, opštinskim zvaničnicima i građanima, posjetio Memorijalni kompleks „Adem Jašari“ u Prekazu, gdje su odali počast na grobu legendarnog komandanta i članova njegove porodice koji su poginuli za sloboda Kosova prije 25 godina.