Connect with us

Kosovo

Skupština Kosova izglasala međunarodne sporazume

Objavljeno

-

Skupština Kosova je na današnjoj sjednici parlamenta usvojila četiri međunarodna sporazuma. Ove sporazume ranije nisu glasale opozicione stranke, ali nakon dogovora o razumevanju sa vladajućom strankom, opozicija je pristala da to učini danas.

Poslanici su sa 83 glasa usvojili Nacrt zakona za ratifikaciju sporazuma o finansiranju između Republike Kosova, koju predstavljaju Ministarstvo finansija, rada i transfera i Evropske investicione banke za projekat „Rehabilitacija železničke pruge 10 B”.

Takođe sa 83 glasa usvojen je Nacrt zakona za ratifikaciju Sporazuma o zajmu i projekta između Republike Kosova, koju predstavlja Ministarstvo finansija, rada i transfera, KOSTT i KFV, Frankfurt, Frankfurt. Am Main (KFV) za Projekat – Razvoj energetskog sektora VII – poboljšanje prenosne mreže, kao i Nacrt zakona za ratifikaciju Kreditnog sporazuma između Republike Kosovo i Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekat „Prištinsko solarno grejanje“.

Sa 84 glasa usvojen je Predlog zakona za ratifikaciju Sporazuma o sufinansiranju visokoškolskih stipendija na master nivou između Ministarstva prosvete, nauke, tehnologije i inovacija i Ambasade Francuske u Prištini.

(RTK2)