Connect with us

Kosovo

Sarajevska gradonačelnica u posjeti Prištini

Objavljeno

-

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susrela se 15. aprila sa gradonačelnikom Prištine Perparimom Ramom u glavnom gradu Kosova.

Ovo je objavjeno na njenom zvaničnom Facebook profilu.

U izjavi za medije, Karić je rekla kako je razgovarala sa građanima Prištine.

“Zadovoljstvo mi je biti u glavnom gradu Republike Kosovo. Razgovarala sam sa građanima i vidjela da smo veoma slični. Građani Sarajeva i Prištine imaju divnu tradiciju. Sigurna sam da ćemo poslije današnjeg sastanka naći način da unaprijedimo našu saradnju u različitim poljima”, izjavila je Karić i pozvala prištinskog gradonačelnika u posjetu Sarajevu.

Kako je navela, u Prištini će razgovarati i sa kosovskom predsjednicom Vjosom Osmani Sadriu i učestvovati na Međunarodnom forumu za žene, mir i sigurnost (“WPS – Women, Peace, Security”).

Prvi čovjek prijestolnice Kosova ocijenio je da je sa sarajevskom koleginicom prošetao trgovima Prištine te da su “pričali o kulturi, historiji i bogatom kulturnom naslijeđu našeg glavnog grada”.

“Bila je impresionirana našom živahnošću i posebnim gostoprimstvom. Pozvala nas je u zvaničnu posjetu Sarajevu radi daljeg širenja saradnje između dva glavna grada u različitim oblastima”, naveo je gradonačelnik Perparim Rama u objavi na Facebooku.

(RSE)