Jučerašnja obilna kiša i naglo topljenje snjega izazvalo je brojna klizišta u opštini Dragaš, a najteže je bilo u Restelici.

Brojni odroni na ulazu u selo stvorili su velike vodene bujice. Najteže je bilo kod tunela na ulazu u Restelici. Sam ulaz u selo je kod tunela nešto niži, a zbog velike količine građevinskog otpada u blizini tunela, velika količina vode od obilne kiše, velikih vodenih bujica zbog odrona kao i naglog otapanja snjega, nije mogla nigdje da izađe, pa se stvorilo malo veštačko jezero koje je blokiralo ulaz u selo.

Kako je za portal gorapress.net izjavio Velid Hadžisin, odbornik ispred kolacije Vakat, put je sinoć bio blokiran negdje oko 12 časova.
“Ja sam sinoć nakon saznanja o situaciji na terenu, odmah pozvao firmu koja održava ovaj dio puta “Drini Kompani” i oni su veoma brzo stigli. Zahvaljujući njihovom intervencijom otklonjen je građevinski otpad, i time otvoren put da se isprazni voda ispred tunela koja je onemogućavala ulaz u selo. Tek oko tri časa posle ponoći put za ulaz u selo Restelica je odblokiran.”, istako je Velid Hadžisin.

Kliziste Restelica
Foto: Muhamed Hodža

Velika opasnost prijeti od ogromnog klizišta koje sa mjesta Crven kamen klizi prema tunelima.

Izvor: gorapress.net