Opština Dragaš suočena je sa restrikcijama u snavdjevanju električnom energijom. Posebno je, najprije zbog kvara na trafou a kasnije i restrikcijama, pogođena Restelica, selo koje ima blizu dvije hiljade domaćinstava. Predstavnik sela, ujedno i odbornik u SO Dragaš, Velid Hadžisin, kaže da je neshvatljivo to što u vrijeme prisustva dijaspore, nema struje.

“Ovakva isključenja, na više od 18 sati i to u vrijeme najmasovnijeg prisustva dijaspore su van svake logike i nisu u redu. Sa druge strane, veoma je teško ljudima objasniti da se ne radi o namjernim isključenjima. Ovakvo ponašanje elektrodistribucije i KEDS-a, posebno ostavlja veoma ružan utisak kod naše dijaspore, koja je, zajedno sa lokalnim stanovništvom, s pravom revoltirana”, naglašava Hadžisin i dodaje da je poražavajuće i to što na teritoriji opštine Dragaš gdje sa nekoliko izgrađenih mini-hidrocentrala, situacija najgora na Kosovu, sa aspekta snabdjevanja strujom.

“Kod nas u Restelici, situacija je najgora. Mi smo izgleda samo najobičnija periferija u elektro-mreži Kosova”, dodaje on.

Zvaničnici KEDS-a, na pitanje zašto nema struje na području dragaške opštine, posebno u Restelici, kažu: “U Restelici je bio kvar na mreži i intervencijom naše ekipe regulisan je taj kvar. Međutim, opštini Dragaš je u cjelosti prekinuto snabdjevanje električnom energijom”, zbog, kako navode: “planirane restrikcije”.

“Struje će biti od 15 sati poslije podne”, ističu zvaničnici KEDS-a.

Izvor: Info-ks (Autor: Mustafa Balje)