Connect with us

Lokalne

Razrješen predsjednik Skupštine opštine Dragaš, Uran Halimi

Objavljeno

on

Na zahtjev LDK, predsjednik Skupštine opštine Dragaš, Uran Halimi, razrješen je sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Dragaš.

Razrješenje predsjedavajućeg, koji dolazi iz redova Samopredjeljenja, bilo je prva tačka dnevnog reda, na drugoj vanrednoj sjednici ove godine.

Tokom sjednice izneseno je niz pritužbi vezanih za tok sjednice opštinskog parlamenta.

Prije usvajanja dnevnog reda, Halimi je ovaj potez LDK nazvao još jednom izdajom, jer smatra da su izdani na početku konstituisanja organa opštinske uprave, nakon posljednjih lokalnih izbora.

“U početku ste nas izdali, kada ste raskinuli koaliciju sa nama, čim su izbori završeni. Sada je ovaj zahtjev za moju smjenu sljedeća izdaja s vaše strane”, rekao je između ostalog Halimi.

Nakon debate, sa 15 glasova za, Uran Halimi je smijenjen sa funkcije predsjednika Skupštine opštine Dragaš, na koju je postavljen prije dvije godine.

Predsjednik Skupštine opštine Dragaš Uran Halimi i opozicioni delegati iz većinske zajednice napustili su sjednicu prije glasanja.

Delegati iz nevećinske zajednice, 2 delegata SDU-a Miralem Rahte i Merhunisa Brenoli glasali su za smijenu, i 2 delegata JGP-a Venteza Esati i Edin Kurt su glasali za smijenu, takođe i delegat Vakata Munir Jonuzi, ujedno i potpredsjednik Skupštine opštine Dragaš glasao je za smijenu. Delegat Pokreta za Goru Nedžmidin Sejdilar glasao je protiv razrješenja.