Connect with us

Kosovo

PSD predala Vladi Kosova 205.000 potpisa protiv ZSO

Objavljeno

-

Socijaldemokratska partija predala je Vladi Kosova 205.000 potpisa peticije iz 2016. godine protiv sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom, prenosi Ekonomija onlajn.

Predsedavajući PSD-a Dardan Molićaj rekao je da je Vlada Kosova pogazila volju građana dva puta.

„Jednom odustajanjem od peticije sa preko 205.000 potpisa iz 2015. i 2016. godine protiv sporazuma sa Srbijom, posebno onog u vezi sa ZSO i drugi put gaženjem volje iskazane na izborima 14. februara 2021”, rekao je Molićaj.

Prema Molićajevim riječima, Kurti ne samo da je odustao od volje građana, već je na brutalan način narušio, pa je zato PSD stavio potpise građana ispred Vlade „da može svaki dan da ih gazi nogama“.

„Ne samo da je odustao, već je brutalno narušio tu političku volju, u sporazumu koji je potpisan, praktično dogovoren i koji će biti potpisan. Granica između Kosova i Srbije je još slabija nego što je bila ranije, pa riječ granica više ne postoji. Riječ „Republika“ ne postoji nigde, ni u jednom redu tog sporazuma, a kao što znate, zvanično je odustala i zatražila priznanje od Srbije, pa ne samo da nas Srbija ne priznaje, već smo se sada dogovorili da to prihvatamo”, rekao je Molićaj.

On je dodao da su potpisi na peticiji doneti pred vladu da bi to gaženje volje građana postane što očiglednije i jasnije i da se vidi kako aktuelni premijer ne predstavlja političku volju građana.

“Na Kosovu sada postoje i mjerenja kredibilnih organizacija koja su objavljena posljednjih dana, a po kojima je 97 odsto ispitanika protiv Zajednice opština sa srpskom većinom”, naveo je Molićaj.

(Ekonomia online, Kosovo online)