Connect with us

Kosovo

Predstavnici privrednika žale se na sporost službenika u Agenciji za registraciju preduzeća

Objavljeno

-

Predstavnici privrednika uložili su žalbe jer su primorani da čekaju satima da bi dobili dokumentaciju u Agenciji za registraciju preduzeća. Međutim, u Agenciji za registraciju preduzeća kažu da nisu dobili nikakve žalbe, prenosi Koha.

Adonis Sinidolji, jedan od privrednika kazao je da je bio prinuđen da se dva puta pojavi u Agenciji za registraciju preduzeća kako bi dobio potrebna dokumenta. Međutim, u tome nije uspeo.

Sa takvim problemima se suočavaju i drugi predstavnici privrede. Kažu da su svakodnevno prinuđeni da čekaju satima, jer tamo radi malo službenika i ne uspjevaju da završe posao.

Iz Agencije za registraciju preduzeća kažu da nisu primili pismene žalbe od preduzeća.

„Agencija stalno prima telefonske pozive od preduzeća koja zahtjevaju ubrzanje postupka registracije preduzeća, ali ovi slučajevi nisu zbog kašnjenja koje su napravili službenici, već uglavnom zbog nedostataka i nepotpunih predmeta, gdje su zatim, putem agencijskog elektronskog obaveštenja, stranke bile obavešten o poboljšanjima koja se moraju učiniti kako bi se predmet dalje procesuirao“, navodi se u odgovoru Agencije za registraciju preduzeća.

Iz Agencije dodaju da je došlo do povećanja trajanja vremena registracije privrednih društava, sa tri dana prošle godine na četiri dana ove godine, dok je prosečno vrijeme za registraciju pet dana.

(Koha ditore, Kosovo online)