Poslanica Kodheli donirala knjige i školski materijal učenicima Orgoste

Poslanica Socijalističke partije za region Kuksa, Mimi Kodheli izabrala je da prvog dana školske 2017/18 godine bude blizu njenog biračkog tjela.

Gospođa Kodheli je posjetila devetogodišnju školu “Hamdi Pelivani” u selu Orgosta u upravnoj jedinici Zapoda. Čestitala je svim učenicima koji su po prvi put u školskim klupama i donirala nekoliko knjiga i školski materijal.

“Stvarno sam veoma zadovoljna preljepim Zapodom, sa tradicijom kukskog, haskog i tropojskog dijela. Svoj djeci Albanije želim dobru školsku godinu. Želim da vam ova godina donese više znanja, što očigledno dolazi. Takođe želim svim nastavnicima uspješnu školsku godinu! Danas sam ovdje da podijelim udžbenike i školski matrerijal, dar nekih prijatelja iz Tirane koji smatraju da se donošenjem ovog edukativnog materijila ovdje može pomoći nastavni proces.”, kazala je Kodheli.

Gospođa Kodheli je obećala stanovnicima ovog područja da će uvijek biti bliska njima, kako bi ispunila obećanja vlade, koja obrazovanje smatra jednim od glavnih prioriteta.

Knjige na albanskom i engleskom jeziku i drugi školski materijal, omogućeni su osobnim doprinosom gospođe Kodheli i nekih njenih prijatelja iz Tirane na zahtjev poslanika.

illyriapress.com