Connect with us

Kosovo

Policija: Mirno na sjeveru, ali situacija i dalje krhka

Objavljeno

-

Bezbjednosna situacija na sjeveru Kosova i dalje je napeta nakon akata koje su juče pokazali nasilni srpski demonstranti, saopštila je Kosovska policija, koja je apelovala na građane da ostanu mirni i ne popuštaju pred nasilnim provokacijama.

„Pozivajući se na okolnosti i dešavanja koja su se desila juče (29.05.2023. godine), demonstranti, pojedinci/kriminalne grupe, ispoljenim ekstremnim nasiljem, doveli du do eskalacije bezbjednosne situacije na sjeveru zemlje i degradacije do tačka ugrožavanja života ljudi, uključujući i živote službenika bezbjednosnih institucija. Protesti u tri opštine na sjeveru zemlje, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, nastavljaju se danas u blizini opštinskih objekata, trenuta procjena je da je situacija mirna, ali krhka“, navodi se u izvještaju policije.

Policija nastavlja sa obavezama u obezbeđivanju bezjednosti i nesmetanom odvijanju protesta, kao i da koordinira aktivnosti sa KFOR-om i relevantnim institucijama.

“Ujedno, policijske jedinice preduzimaju sve istražne radnje u vezi sa jučerašnjim slučajevima i razvojem događaja. Kosovska policija i danas poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na pozive na nasilne proteste i provokacije bilo koje prirode”, navodi se u najnovijem saopštenju policije Kosova.

(RTKLive)