Foto: kosovopolice.com

Policija Kosova oglasila se i trećim saopštenjem od jutros u vezi sa akcijom koja je i dalje u toku na sjeveru. Ovog puta, međutim, daju konkretnije informacije da se akcija sprovodi i u sredinama koje su nastanjene većinski albanskim stanovništvom – Srbici, Južnoj Mitrovici i Drenici. Ove opštine pripadaju administrativnoj cjelini Sjever, koja se sastoji iz sedam – četiri na Severu i tri na jugu.

“Tokom današnje policijske akcije, koja je još uvijek u toku, uhapšeni su pripadnici kosovske policije srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti”.

“Policijska operacija koja se sprovodi u nekoliko regiona, uključujući Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Sjevernu i Južnu Mitrovici, Srbicu i Drenicu, rezultirala je hapšenjem osumnjičenih pripadnika policije različitih nacionalnosti”, navodi se u najnovijem saopštenju Policije Kosova.

Dodaju da su se pored oružanog otpora u Sjevernoj Mitrovici, susreli i sa blokadom puteva, koja je zaustavila prolaz službenih vozila, “zbog čega su bili primorani da koriste neophodna sredstva kako bi uklonili blokadu puteva kako bi nastavili sa operacijom”.

“Usled stvorenih prepreka i opstrukcija policijskih akcija na terenu od strane nekih građana u Sjevernoj Mitrovici, Policija Kosova privela je nekoliko građana umješanih u ove slučajeve”, stoji u saopštenju.

kossev