Danas je poslanica u kosovskom parlamentu Duda Balje, zajedno sa svojim kolegom takođe poslanikom u Skupštini Kosova ispred Koalicije Vakat, Bahrimom Šabanijem, kao i predstavnicima Ministarastva za rad i socijalna pitanja, posjetila opštinsku Kancelariju za zajednice i povratak, a nakon kratkog sastanka otišli su na teren kako bi obišli građane kojima se grade kuće.

Na terenu su pored predstavnika Kancelarije za zajednice bili i kordinator nastave na bosanskom jeziku, Adnan Redžeplar kao i predsjedavajući Komiteta za zajednice  i odbornik u SO Dragaš, Munir Jonuzi.

Poslanica Duda Balje i Bahrim Šabani su posredovali kod Ministarstva za rad i socijalnu politiku i na taj način objezbedili sredstva za izgradnju 12 kuća socijalnim slučajevima u Gori.

Opština Dragaš je potpisala sporazum sa Ministarstvom za radi i socijalnu politiku i imenovala komisiju koja je posjetila sve slučajeve i sačinila izvještaj o njihovom materijalnom stanju, te nakon toga donjela odluku o gradnji 12 kuća za socijalno ugrožene građane.

Kako je za portal gorapress kazala Duda Balje, u ovoj fazi će biti izgrađeno 12 kuća, u selima, Restelica, Kruševo, Globočica, Zlipotok, Ljubovišta, Brod, Rapča, Radeša i Mlike, ali vjerujte ja neću stati na ovome.

“Nama nije važno ko je iz kog sela. Za nas  je najvažnije da možemo da pomognemo. Planiramo da u narednom periodu u saradnji sa opštinskom Kancelarijom za zajednice i povratak obezbjedimo još sredstva iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku, kao i iz Ministarstva za zajednice i povratak, kako bi pomogli  svim ljudima u Gori.

“Današnja posjeta porodicama kojima će se graditi kuće probudila je u meni dodatnu energiju da se još više zalažem u činjenju dobrih djela”, kazala je Duda Balje i nastavila: “Žao mi je što je ovo period kada nailaze vanredni izbori, ali svi dobro znaju kada smo započeli ja i Bahrim sa ovim projektom, i Allah mi je svedok da ja i ljudi sa kojima radim imaju časne namjere i za sve što radimo tražimo nagradu od Allaha”, istakla je Duda Balje.

“Želim da istaknem da se naš zahtjev nije odnosio samo za region Gore. Mi na čitavoj teritoriji Kosova gdje žive Bošnjaci nastojimo da im na svim načinima pomognemo. Nama je narod dao povjerenje i to je naša obaveza. Ove godine gradimo kuće u Župi, Gori, Podgori i Peći, ali nismo zaboravili ni druge regione gdje žive Bošnjaci. U narednom periodu fokusiraćemo se na Pećki i Mitrovački deo, naravno ne zapostavljajući i druge sredine, istako je Bahrim Šabani.

Izvor: gorapress.net