Connect with us

Kosovo

Osmani: Program ‘Kompakt’ investicija za budućnost Kosova

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je, povodom lansiranja programa “Kompakt”, rekla da je to simbol beskompromisne podrške u strateškim odnosima Kosova sa SAD i građana dve zemlje.

Prema njenim riječima, ovo predstavlja uspješnu saradnju dvije zemlje.

„Ovaj dogovor predstavlja više od granta, on je simbol beskompromisne podrške u strateškim odnosima naše dvije države i naših građana. Odnos izgrađen na vrednostima, međusobnom poštovanju za prosperitet“, rekla je Osmani i dodala da su SAD podržavale Kosovo i bile uz nas i u najtežim danima u svakom njegovom koraku, težeći ekonomskom i demokratskom razvoju.

„Sporazum koji danas pokrećemo nije samo ulaganje u energetsku infrastrukturu i održivost naše ekonomije, već je to investicija za budućnost Kosova i njegovog naroda“, rekla je predsjednica zemlje.

Ona je dalje dodala da je u središtu ovog projekta koji se danas pokreće transformacija energije kroz primenu inovativnih riješenja i uspostavljanje principa ravnopravnosti, kao preduslova održivosti u svetu energetike.

„Kao takav, MCC se uglavnom fokusira na projekte skladištenja energije baterija koji će revolucionisati kosovsku energiju, baviti se najvećim izazovima Kosova i regiona, a to su energetska održivost i pouzdanost“, rekla je, između ostalog, predsednica Osmani.

(RTK)