Connect with us

Hronika

Optuženima za silovanje djevojčice ukupno 62 godine zatvora

Objavljeno

-

Osnovni sud u Prištini osudio je optužene na 62 godine zatvora u slučaju silovanja 11- godišnje devojčice, prenosi Gazeta ekspres.

“Okrivljeni B.R, D.R, B.S, M.S, F.S, M.R proglašeni su krivim i osuđeni su, jer su izvršili krivično delo silovanje, pa je optuženi B.R. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina, dok su optuženi D.R.R, B.S, M.S, F.S i M.R osuđeni na kaznu u trajanju od deset godina, svaki posebno”, navedeno je u saopštenju suda.

Među okrivljenima su trojica koji su oslobođeni optužbi.

“Okrivljeni G.S. oslobođen je optužnice za krivično delo silovanje, okrivljeni D.R.R. oslobođen je od optužbe za krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanje, okrivljeni F.S. krivičnog dela pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanje, kao i okrivljeni E.S. oslobođen je od optužbe za krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela silovanje“, istaknuto je u saopštenju.

Slučaj silovanja 11-godišnje devojčice šokirao je u avgustu prošle godine javnost na Kosovu. Tada je bilo prijavljeno pet osoba osumnjičenih za zlostavljanje djece.

Kasnije je otkriveno da je djevojčica silovana i u junu 2022. godine.