Connect with us

Kosovo

Odložen rok za popis stanovništva

Objavljeno

-

Vlada Kosova saopštila je da je rok za popis stanovništva odložen do 24. maja.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, ova institucija je danas održala elektronski sastanak na kojem je, na zahtjev opština Dragaš, Priština, Prizren, Glogovac, Kosovo Polje, Srbica, Obilić, Uroševac, Štrpce, Kačanik i Đakovica, usvojila odluku da se rok za Popis stanovništva, porodične privrede i stanovanja odloži do 24.05.2024.

„Prema predlogu Kosovske agencije za statistiku, od 18. do 24. maja 2024. godine registraciju/intervjue će obavljati samo redovno osoblje Agencije za statistiku Kosova, koje će pokrivati cijelu teritoriju Kosova u slučajevima kada pojedinac ili domaćinstvo koje iz bilo kog razloga nije moglo biti ranije registrovano“, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, na predlog Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore i Kosovske agencije za statistiku, registracija dijaspore, preko portala e-Dijaspora, odlaže se do 31. avgusta 2024. godine.

„Za više detalja, Agencija za statistiku Kosova će objaviti saopštenje i objaviti akcioni plan za period dopunske registracije od 18. do 24. maja 2024. godine“, navodi se u saopštenju.

(RTK)