Da Fahrudin Jusufi nije jedini, i da je Gora kroz svoju historiju uvijek imala talente za fudbal, te da će ih imati i u budućnosti najsvježiji dokaz i primjer je Šuplja Elvaris iz Restelice, 12-godišnjak koji je jučer potpisao za Fiorentinu iz Firence.

Stručnjaci iz Fiorentine smatraju da Elvaris posjeduje izuzetan fudbalski talenat, pa su od 500 djece njegovog uzrasta odabrali njega.

Fudbal je počeo trenirati sa 6 godina u Monteroni d'Arbia. Prošao je kroz škole fudbala Macole i San Minate. Bio je na probu u Empoliju.

Od samog početka Elvaris pokazuje ogroman talenat i osjećaj pravog golgetera. Iz dana u dan sve više i više se izdvaja od vršnjaka i pokazuje sve veći talenat. Često je na naslovnicama lokalnih novina. Bio je najbolji strelac San Manite, kao i kompletne regionalne lige. Čvrstina, brzina, stabilnost, borbenost i preciznost su mu najjače osobine.

ACF Fiorentina je fudbalski klub iz Firence, Italija. Trenutno se takmiči u Seriji A. U Fiorentini su igrali Roberto Baggio, Luca Toni, Adriano, Stefan Effenberg, Predrag Mijatović, Adem Ljajić, Valon Behrami … . Nadamo se da će i naš Elvaris Šuplja biti seniorski igrač Fiorentine i zaigrati na Stadio Artemio Franchi.

Elvarisova najveća želja je da jednog dana zaigra u dresu Intera. Želimo mu puno uspjeha na tom putu.