Connect with us

Kosovo

Naša inicijativa: Bošnjaci smo, vjera nam je ISLAM, jezik nam je bosanski!

Objavljeno

-

Naša inicijativa izdala je proglas o popisu stanovništva koji slijedi na Kosovu u septembru 2023. godine.

PROGLAS O POPISU KOJI SLIJEDI NA KOSOVU
Bošnjaci, sestre i braćo, izjasnite se o onome što jeste, izjasnite se PRAVILNO:
NACIONALNOST: Bošnjakinja/Bošnjak
VJERA: Islam
JEZIK: Bosanski
Odlučno odbacite sve, navodno dobronamjerne mešetare iz različitih nacionalnih krugova, koji žele utjecati na vas i vaše najbliže da se priklonite TUĐEM nacionalnom korpusu.
Nudit će vam brda i doline, pasoše, možda čak i novac, zatim “zaštitu”, fondove i još mnogo toga… Bošnjakinje i Bošnjaci, NAŠA vas poziva da pokažete svoju dosljednost, da se ujedinite i da svima pokažemo koliko nas odista ima.
Pred nastupajući “POPIS NA KOSOVU 2023” , važno je da znate kako asimilatorskih grupa ima VIŠE nego ikada. Dolaze sa više RAZLIČITIH strana, ali samo s jednim jedinim zadatkom, da u svoju korist SMANJE broj Bošnjaka na Kosovu!
Glavni adut bit će im PONOVO: “Od vaše matice, Bosne i Hercegovine nema ništa, ne može da vam pomogne…” i slične, više puta viđene, metode, kojima nas žele udaljiti od matice BiH. A Bosna i Hercegovina, odista je matica SVIH BOŠNJAKA!
Važno je!
Radi budućnosti naše djece, njihovog školovanja na maternjem jeziku, jeziku kojeg razumiju. Zbog fin. sredstava R. Kosovo koji su predviđeni za bošnjačku nevećinsku zajednicu, a bez kojih naš narod na Kosovu ne bi mogao da opstane. Zbog toga što, ako nas se popiše manje nego što nas odista ima, gubimo mnoga druga prava kao što su službeni jezik u općinama gdje je sada kao takav zastupljen, zatim pravo na zapošljavanje u javnom sektoru itd. Zbog mnogih drugih razloga… odista je VAŽNO!
Zato, pored svih ovdje navedenih razloga, ali i zbog naše historije, naših predaka, naše tradicije i običaja, naše nacionalne svijesti te iz mnogih drugih razloga, pokažimo i dokažimo jednom i svima:
Bošnjaci smo, vjera nam je ISLAM, jezik nam je bosanski!
Tako i nikako drugačije.
Hvala na razumijevanju!