U osnovnoj školi u Restelici, večeras je održan seoski sastanak na kojem je predsjedavao, predsjednik seoskog Odbora, Hikmet Đinđo.

On je za web portal gorapress kazao da je sastanak protekao u jednoj demokratskoj atmosveri, te da su sve odluke donete jednoglasno.

“Pažljivo smo saslušali izlaganje svakog ko se javio za diskusiju. Na sastanku je iskazano veliko nezadovoljstvo građana zbog pokušaja uzrupacije naših pašnjaka koji nikada nisu bili u privatnoj svojini. Mi smo uvjek te pašnjake koristili  za ispašu svojih stada, i nikome nećemo dozvoliti da ih uzurpira”, istakao je Hikmet Đinđo.

“Mi smo spremni ističe Đinđo da se suprostavimo svakoj nepravdi koja se čini prema nama, mještanima Restelice, i ovom prilikom poručujemo svima da niko nema pravo da se poigrava sa našim osjećanjima. Emotivno smo vezani za te pašnjake, i nikome nećemo dopustiti da ih privatizuje”.

Na večerašnjem sastanku jedan broj građana dobrovoljno se pridružio grupi koja je prva istražila ovaj slučaj i jednoglasno je doneta odluka da se od nadležnih u Opštini zatraži da se u najkraćem mogućem roku isprave sve greške koje su učinjene. Da li je to manjerno ili slučajno učinjeno, o tome će naravno istražni organi donjeti odluku.

“Takođe je na sastanku doneta odluka da ukoliko se ne isprave svi krivotvoreni katastarski listovi, mi ćemo kao što smo i najavili organizovati protesni skup,  na kojem ćemo pozvati sve stanovnike naše opštine da se suprostave svim vrstama korupcije, koji su i rak rana kosovskog društva”, naglasio je između ostalog, predsjenik mjesnog odbora, Hikmet Đinđo.

Večerašnjem sastanku nisu prisustvovali delegati Opštine Dragaš koji su iz ovog sela, međutim prema informacijama koje ima gorapres, oni se nalaze na studijskom putovanju u Turskoj.

Izvor: gorapress