Connect with us

Kosovo

Mehmeti: Policija istražuje događaje na sjeveru

Objavljeno

-

Generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti kazao je da policija radi na istražnom postupku povodom događaja ne sjeveru Kosova, ali da je još uvijek rano da se govori o tome protiv koga se vodi postupak, prenosi Koha.

“Otvoreni su krivični predmeti, u istražnom smo postupku, još je rano govoriti o tome koliko se ljudi istražuje, kada budemo imali tačne informacije, saopštićemo to javnosti“, rekao je Mehmeti.

On je na konferenciji za novinare predstavio novu opremu Kosovske policije “Intelidžent baner”, koji će olakšati identifikaciju saobraćajnih prekršaja.

“Kosovska policija počeće realizaciju projekta pametnih patrola, uređaja koji će elektronski identifikovati prekoračenje brzine, saobraćajne prekršaje, neregistrovana vozila, ukradena vozila i omogućiti identifikaciju traženih lica i vozila”, dodao je Mehmeti.

Pomoću ovog uređaja, i izricanje kazni biće digitalno. Mehmeti je naglasio da će Kosovska policija patrolirati sa ovim uređajem širom Kosova.

“U narednim danima identifikacija će se vršiti tehničkom opremom, senzorima, radarima, kamerama ugrađenim u vozilo. Kosovska policija izdavaće kazne dok se baze podataka ne povežu sa vozilima i tada će kazne biti elektroneskeelektronski”, naveo je Mehmeti.