Connect with us

Kosovo

Lideri opozicije susreli se sa američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom

Objavljeno

-

Lideri kosovskih opozicionih partija u rezidenciji američkog ambasadora na Kosovu Džefrija Hovenijera sastali su se sa američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom. Na sastanku su učestvovali predsjednik PDK Memlji Krasnići, Ljumir Abdidžiku, predsjednik LDK i Ramuš Haradinaj, predsednik AAK.

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići rekao je posle sastanka sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom da je komunikacija sa strateškim saveznicima ne samo dobrodošla i plodonosna, već i neophodna za unapređenje Kosova.

„Na osnovu ovog cilja večeras smo u rezidenciji ambasadora Hovenijera održali radnu večeru sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom. Zajedno smo razmenili mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i viziji za prosperitetniju budućnost za narod i našu zemlju“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

On je rekao da je Kosovo, svaku pobedu i svaki uspjeh na putu oslobođenja, nezavisnosti i izgradnje države postiglo sa SAD, stoga, prema riječima lidera PDK, partnerstvo Kosova sa SAD je bez alternative čak i na putu budućnost ka evroatlantskim integracijama.

(RTK)