Connect with us

Kosovo

Kurti: Iz budžeta za 2023. godinu više novca za sve sektore

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti zahvaio se poslanicima koji su glasali za usvajanje budžeta za 2023. godinu i dodao da će naredne godine biti više novca za sve sektore, prenosi Kosovo online.

Kurti je u objavi na Fejsbuku naveo da je za usvajanje Nacrta zakona o budžetu za narednu godinu glasalo 64 poslanika kosovske skupštine.

“Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je svojim glasom danas dao podršku u prvom čitanju o budžetu za narednu godinu, koji odražava prioritete Vlade i od kojeg će korist imati građani i Kosovo”, napisao je Kurti.

Kurti je dodao da će iz budžeta za narednu godinu biti više novca za sve.

„Više za zdravstvo i za zdravstvene radnike i više novca iz budžeta za osnovne lijekove. Više za poljoprivredu, za kulturu, omladinu i sport i više za obrazovanje. Više za vrtiće i vaspitače i osoblje. Više za djecu kroz roditeljske dodatke i više asistenata za djecu sa smetnjama u razvoju. Više za odbranu i bezbjednost, za vojsku i policiju. Više inspektora i državnih rezervi. Više za javna preduzeća i za carinske terminale. Više za opštine. Budžet za sljedeću godinu biće viši za sve“, napisao je Kurti.

(Kosovo online)