Connect with us

Kosovo

Kurti: Enver Zimberi je svijedok suvereniteta i zakonitosti Republike Kosovo

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti prisjetio se, povodom obilježavanja Dana sjećanja na poginule policijske službenike, policajca Envera Zimberija koji je stradao na dužnosti.
Kurti je na Fejsbuku napisao da su pojedini datumi upisani posebnim imenima, prenosi Kosovo online.

“U hronologiji državnog zdanja Republike Kosovo pojedini datumi su označeni i vlastitim imenima, kao što je 26. jul 2011. godine, kada je tokom policijske akcije uspostavljanja reda i zakona na sjeveru Kosova pripadnik kosovske policije ubijen. Ubila ga je srpska zločinačka struktura, koja nikada nije otkrivena i privedena pravdi. Vojnik OVK u ratu 1999. godine, Enver Zimberi poginuo je u policijskoj uniformi, u vršenju službene dužnosti i izvršavanju misije za puno proširenje suvereniteta. Dakle, Enver Zimberi je svijedok suvereniteta i zakonitosti Republike Kosovo, što naša zemlja nikada neće zaboraviti, jer se Republika Kosovo nikada neće odreći svog suvereniteta niti vladavine prava”, istakao je Kurti.

Kurti je dodao da godišnjica pogibije Zimberija podsjeća na neophodnost jačanjanja zakona i reda.

“U čast rada Envera Zimberija i policajaca koji su pali na dužnosti, na 24. sjednici Vlade predložili smo da se 26. jul obilježi kao Dan policajaca koji su pali na dužnosti. Neka je večna slava i sjećanje na heroja naše Republike, Envera Zimberija”, poručio je Kurti.

(Kosovo online)