Connect with us

Kosovo

Krieziu: Razumijemo Eskobarov zahtjev, ali Kosovo mora da sprovodi vladavinu zakona

Objavljeno

-

Vlada Kosova razumije zahtjev američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o odlaganju sporazuma o tablicama za još 10 mjeseci, ali to se kosi sa vladavinom zakona na Kosovu, izjavio je potparol vlade Perparim Krieziu, prenosi Koha.

Krieziu je dodao da razumeju Eskobarovu zabrinutost, ali Vlada ima obavezu da sprovodi vladavinu zakona i da jedno pravilo ne isključuje drugo.

“Razumemo zabrinutost američkog predstavnika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i dijelimo je sa njim, jer su bezbjednost i mir vrijednosti i vitalni zajednički interes. Istovremeno, mi imamo obavezu vladavine prava, ustavnost, odluke vlasti. Jedno drugo ne isključuje. Danas nije 31. ni 30. oktobar. Deo smo kampanje preregistracije nelegalnih tablica u legalne RKS tablice. Ponovo pozivamo građane Srbije na Kosovu da preregistruju svoja vozila, koristeći prednosti poreskih i carinskih olakšica”, rekao je Krieziu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je juče saopštilo da je od početka preregistracije vozila u RKS registrovano 13 vozila.

(Koha, Kosovo online)