Connect with us

Kosovo

Konjufca: Sve što se dešava na sjeveru Kosova diriguje Beograd

Objavljeno

-

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca rekao je da sve što se dešava na sjeveru Kosova diriguje Beograd. On je izrazio razočarenje međunarodnom reakcijom povodom sitaucije na severu, prenosi Reporteri.

On smatra da je sve orkestrirano i da se manifestuje u vidu nasilja i kriminalnih radnji.

“Malo sam razočaran međunarodnim reakcijama koje se ne bave tačno odgovornošću zašto se to dešava i odakle to dolazi na Kosovu. Dakle, ovo je orkestrirano direktno iz Beograda, manifestuje se u vidu nasilja i kriminalnih radnji“, izjavio je Konjufca za TV21.

Prema riječima Konjufce, međunarodna zajednica kao da “pokušava da abolira Vučića”.

“Do sada nismo videli jasan jezik i intervenciju Evropske unije da kazni ove nezakonite i protivustavne radnje Srbije unutar Republike Kosovo. Nisam video oštru reakciju međunarodne zajednice. Iako je bilo reakcija nakon napada na Euleks policiju, ne postoji tačna kazna i povezanost akcija koje se dešavaju na sjeveru Kosova, sa orkestracijom koja dolazi sa Vučićeve strane, pa kao da pokušavaju da aboliraju Vučića od svega ovoga što se dešava. Ništa nije spontano, dolazi nam iz Srbije. Sve što vidimo da se bori protiv Kosova, što osporava državljanstvo Kosova i što blokira Kosovo, orkestrira je iz Beograd”, rekao je Konjufca.

(Reporteri, Kosovo online)