Connect with us

Kosovo

Izbori na sjeveru: Osmani se obratila građanima na sjeveru Kosova

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani uoči vanrednih lokalnih izbora, obratila se građanima sjevera Kosova poručivši da su, kako je navela, izbori kamen temeljac svake demokratije i da je 23. april važan trenutak za njih i za budućnost njihovih opština.

“Pravo glasa je zagarantovano Ustavom i zakonima, tako da ga uživaju svi građani Kosova, bez razlike. Opštine imaju odgovornost da ostanu bliske građanima, nudeći usluge i projekte koji su u vašem interesu i koji rješavaju probleme sa kojima se svakodnevno suočavate. Stoga, svojim glasanjem osiguravate da će se vaši izabrani predstavnici direktno baviti pitanjima koja utiču na vaše živote i stvoriti perspektivu za sve vas. Vaše učešće na izborima znači bolji život za sve vas. Zato iskoristite ovo pravo u ovom važnom trenutku za demokratiju. Vaš glas je najmoćnije sredstvo za odlučivanje o budućnosti vaše opštine i pozivanje izabranih zvaničnika na odgovornost” navodi se u pismu.

Osmani ističe da razume, da su, kako je istakla, mnogi od njih bili meta prijetnji i zastrašivanja koje je posljednjih nedjelja upućivao kriminalni establišment koji podržava Beograd kako bi ih primorao da odustanu od glasa i moći da oblikuju budućnost svojih opština.

“Međutim, želim da vas uvjerim da sve kosovske institucije čine sve da ovi izbori budu slobodni i pošteni i da je vaša bezbjednost zagarantovana. Zato vas pozivam da odbijete one koji vam dolaze sa pretnjama i ucenama. Podstičem vas da svojim učešćem na lokalnim izborima 23. aprila 2023. pošaljete snažnu i jasnu poruku. Uvjerite se da se vaš glas čuje ove nedelje, putem slobodnog i demokratskog glasanja. Prije svega, vaše učešće na izborima će poslati snažnu poruku onima koji žele da vas zastraše i ugnjetavaju, da neće moći da vas ućutkaju i da će funkcioneri koje izaberete služiti vama i interesima svih građana opštine. Institucije Kosova će vam uvek biti na usluzi. Vaša bezbjednost i perspektiva su prioritet svih kosovskih institucija. Srećno na izborima 23.aprila”, zaključuje se u otvorenom pismu koje je građanima opština na sjeveru Kosova uputila predsjednica Vjosa Osmani.