Connect with us

Kosovo

Izbori na sjeveru: Osmani se obratila građanima na sjeveru Kosova

Published

on

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani uoči vanrednih lokalnih izbora, obratila se građanima sjevera Kosova poručivši da su, kako je navela, izbori kamen temeljac svake demokratije i da je 23. april važan trenutak za njih i za budućnost njihovih opština.

“Pravo glasa je zagarantovano Ustavom i zakonima, tako da ga uživaju svi građani Kosova, bez razlike. Opštine imaju odgovornost da ostanu bliske građanima, nudeći usluge i projekte koji su u vašem interesu i koji rješavaju probleme sa kojima se svakodnevno suočavate. Stoga, svojim glasanjem osiguravate da će se vaši izabrani predstavnici direktno baviti pitanjima koja utiču na vaše živote i stvoriti perspektivu za sve vas. Vaše učešće na izborima znači bolji život za sve vas. Zato iskoristite ovo pravo u ovom važnom trenutku za demokratiju. Vaš glas je najmoćnije sredstvo za odlučivanje o budućnosti vaše opštine i pozivanje izabranih zvaničnika na odgovornost” navodi se u pismu.

Osmani ističe da razume, da su, kako je istakla, mnogi od njih bili meta prijetnji i zastrašivanja koje je posljednjih nedjelja upućivao kriminalni establišment koji podržava Beograd kako bi ih primorao da odustanu od glasa i moći da oblikuju budućnost svojih opština.

“Međutim, želim da vas uvjerim da sve kosovske institucije čine sve da ovi izbori budu slobodni i pošteni i da je vaša bezbjednost zagarantovana. Zato vas pozivam da odbijete one koji vam dolaze sa pretnjama i ucenama. Podstičem vas da svojim učešćem na lokalnim izborima 23. aprila 2023. pošaljete snažnu i jasnu poruku. Uvjerite se da se vaš glas čuje ove nedelje, putem slobodnog i demokratskog glasanja. Prije svega, vaše učešće na izborima će poslati snažnu poruku onima koji žele da vas zastraše i ugnjetavaju, da neće moći da vas ućutkaju i da će funkcioneri koje izaberete služiti vama i interesima svih građana opštine. Institucije Kosova će vam uvek biti na usluzi. Vaša bezbjednost i perspektiva su prioritet svih kosovskih institucija. Srećno na izborima 23.aprila”, zaključuje se u otvorenom pismu koje je građanima opština na sjeveru Kosova uputila predsjednica Vjosa Osmani.